Legendama Plitvičkih dolina

banner.1jpg

 

Već nekoliko godina aktivno radimo na promociji Plitvičkih dolina, područja sjeverno od Plitvičkih jezera koje ima mnoštvo sadržaja od kulturne, povijesne i tradicijske važnosti.

U međuvremenu, mnogo se radilo na brendiranju same destinacije – Plitvičkih dolina. Doline su sve prepoznatljivije među domaćim, ali i inozemnim turistima, o čemu govori sve više upita koji nam svakodnevno pristižu. Ideja Plitvičkih dolina je pokazati turistima da i sjeverno od Plitvičkih jezera postoji mnogo ljepote te kvalitetne ponude, kako smještaja tako i sadržaja i događanja.

S ciljem razvoja kvalitetnih sadržaja destinacije ove godine pokrećemo novo događanje pod nazivom – Legendama Plitvičkih dolina. Riječ je o događanju koje će ujediniti povijesne, kulturne i tradicijske ličnosti i likove koji su vezani za područje Općine Rakovica.

Povijesni čuvari kule kod Drežnika

Kod kule Stari grad Drežnik na događanju će sve posjetitelje dočekati Serežani, povijesni čuvari kule, i ispričati posjetiteljima svoju priču i značaj.

Eugen Kvaternik kao nezaobilazna ličnost

Iz vremena Rakovičke bune, događanju Legendama Plitvičkih dolina pridružiti će se i Eugen Kvaternik. Ispričati će priču o svom životu, razlozima pokretanja Rakovičke bune i njenom završetku.

Korana kao lik – o važnosti rijeke

S obzirom da je rijeka Korana nezaobilazna ljepotica koja u današnja vremena razdvaja Ličko-senjsku i Karlovačku županiju, na događanju koje će se održati kod Starog grada Drežnika, pridružiti će se i rijeka Korana. Podno kule, Korana će kao lik ispričati zašto je voda bila od presudne važnosti kroz povijest Plitvičkih dolina.

Program događanja Legendama Plitvičkih dolina biti zanimljiv i raznovrstan, a održati će se 17. lipnja 2017. godine s početkom u 11 sati. Uz program za djecu; igra izgradnje suhozida, oslikavanje lica, igru arheološkog nalazišta te kreativne radionice izrade nakita naroda Japoda, naći će se i edukativno rekreativna zabava za odrasle.

Više detalja o događanju biti će uskoro poznato na našoj web stranici te društvenim mrežama Plitvičke doline – Rakovica (Facebook) te Instagramu plitvice_rakovica. Pratite nas!

RADIONICA; Turistička inspekcija, petak 26.05.2017.

 

Dana 26.05.2017. godine ( petak ) , Vatrogasni dom Drežnik Grad, s početkom u 10.30 sati , tema: nadležnost turističke inspekcije

U goste nam dolazi voditelj Službe turističke inspekcije nadležan za Karlovačku županiju gosp. Darko Marečić , i nakon kratkog uvoda odmah ćemo prijeći na pitanja.
Znači nema predavanja, nego imate mogućnost da kroz pitanja i diskusiju s mjerodavnim razjasnite nedoumice koje vas muče u poslovanju, predložite poboljšanja i sl.

Radionica je otvorena za sve, slobodni su doći svi Vi koji smatrate da bi vam bilo korisno.

Turističko informativni centar Grabovac

 

Od danas, 19. svibnja, otvoren je Turističko informativni centar u Grabovcu, s radnim vremenom svaki dan od 09:00 - 17:00 sati.

Projekt „Od lokalnih identiteta do europskog identiteta“

 

Lijepo je bilo biti sudionik projekta koji se ove godine održao u Bosni i Hercegovini, mjestima Čapljina i Stolac od 28.04. do 01.05.2017. godine. Našu Rakovicu predstavljale su lokane organizacije i udruge, kao i djeca osnovne škole. Podsjećamo da je Rakovica prošle godine bila domaćin a u galeriji možete pogledati slike sa događanja kao i program.

Ovdje preuzmite PROGRAM

projekt slika_37 projekt slika_36

projekt slika_35 projekt slika_34

projekt slika_33 projekt slika_32

projekt slika_31 projekt slika_30

projekt slika_29 projekt slika_28

projekt slika_27 projekt slika_26

projekt slika_25 projekt slika_24

projekt slika_23 projekt slika_21

projekt slika_20 projekt slika_19

projekt nova projekt slika_17

projekt slika_16 projekt slika_15

projekt slika_14 projekt slika_11

projekt slika_13 projekt slika_12

projekt slika_10 projekt slika_8

projekt slika_9 projekt slika_7

projekt slika_6 projekt slika_5

projekt slika_4 projekt slika_3

projekt slika_2 projekt slika_1


Convert 

into

  

 

Promotivni wideo Lika Karlovac Promotivni wideo Baraćeve spilje Rakovica na Dobro jutro,Hrvatska!